CENE IZ SPLITSKOG RESTORANA ŠOKIRALE REGION, NEĆETE VEROVATI OČIMA: Pazite samo ovo, kako ih nije SRAMOTA? (FOTO)
Pica, Foto: Profimedia

NEVERICA

CENE IZ SPLITSKOG RESTORANA ŠOKIRALE REGION, NEĆETE VEROVATI OČIMA: Pazite samo ovo, kako ih nije SRAMOTA? (FOTO)

Ono što je šokiralo sve su cene pice u restoranima

Objavljeno:

Kako nam je leto sve bliže, u nekim gradovima na Jadranu turistička sezona je već počela, a početak turističke sezone znači i poskupljenje u kafićima i restoranima.

Na poskupljenje se požalio i jedan korisnik Reddita, koji je napisao da su cene u Hrvatskoj astronomske i objavio tri fotografije jelovnika splitskog restorana, zapitavši se: "Hoće li tako biti u svakom splitskom restoranu?"

Ono što je šokiralo sve su cene pice u restoranima. U Splitu ćete najobičniju picu Margerita platiti 13 evra, peperoni picu 15 evra, a kaprićozu 17 evra, isto kao i vegetarijansku picu.

Ako ste raspoloženi za nešto drugačije i naručite picu sa kozicama ili pršutom, za to ćete morati da izdvojite čak 19 evra.

"Pica u Napulju košta najviše 6 evra", napisao je na ovo jedan korisnik Redita, dok je drugi dodao da je njegov prijatelj bio u Rimu i da su cene niže nego u Splitu.

"U Italiji su ove zime pice na skijalištu bile oko 10 evra", "Ima letova za Napulj, 19 evra u oba smera. Ja bih radije seo na avion i otišao na tri dana u Napulj i jeo vrhunsku picu", napisali su nezadovoljni ljudi na Redditu.

A ako u ovom restoranu želite da pojedete nešto konkretnije, na primer komad mesa ili ribe, platićete još više. Filet lososa, tunjevine ili brancina sa prilogom ovde košta 24 evra, pržene lignje sa pomfritom i lignje na žaru 19 evra, a pola kilograma škampa na žaru čak 37 evra.

Bonus video:

02:37

ZBOG ČEGA SU CENE GORIVA U REGIONU ZNATNO MANJE? Stručnjaci odgonentnuli: Nije tako bilo do pre dve godine, država tako mnogo gubi

(Espreso/ B92/ Index.hr/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.